Συζήτηση μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων από την επιστημονική ομάδα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας με το 1ο Δημόσιο Ι.Ε.Κ Λάρισας

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη του 1ου Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Λάρισας (τμήμα Νηπιαγωγών) στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις από την επιστημονική ομάδα του μουσείου: Α.Γκούνη, Ε.Ζανέτα, Δ.Ρασάικου και τους δόθηκαν ερεθίσματα και ιδέες για την σχεδίαση μουσειακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ως εικαστικός επεξήγησα την διδακτική μεθοδολογία των "παιχνιδιών" μέσω των οποίων τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης και της έκφρασης. Μαθαίνουν να παρατηρούν τα εκθέματα και τους πίνακες σε έναν εκθεσιακό χώρο και ομαδοσυνεργατικά κατανοούν τις πληροφορίες που λαμβάνουν μέσω τον οπτικοακουστικών ερεθισμάτων και ερωτήσεων, που δίνεται από την επιστημονική ομάδα του μουσείου στην οποία συμμετέχω.

Επίσης δόθηκε επεξήγηση σχετικά με τις τρισδιάστατες κατασκευές που ομαδικά ετοιμάζουμε, για την καλύτερη κατανόηση των εννοιών από την μεριά των μικρών επισκεπτών του μουσείου και που αποτελούν μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Συζητήθηκαν τα μέσα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις κατασκευές όπως επίσης διατυπώθηκαν και ιδέες σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία του προγράμματος.

φωτογραφικό υλικό απο το αρχείο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

φωτογραφικό υλικό απο το αρχείο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις