Το τελευταίο μουσειοπαιδαγωγικό για την συλλογή Χ. & Σ. Μοσχανδρέου, στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Γ.Ι. Κατσίγρα

Με μεγάλη επιτυχία, ενδιαφέρον και με πολλές συμμετοχές, ολοκληρώθηκε η τελευταία συνάντηση του μουσειοπαιδαγωγικού προγράμματος της συλλογής Χ. & Σ. Μοσχανδρέου, στην αίθουσα "Ειρήνη Γ. Κατσίγρα" για το ελεύθερο κοινό.
Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με έργα της συλλογής Μοσχανδρέου, Πινακοθήκης Μεσολογγίου και έμαθαν τρόπους να μπορούν να διαβάζουν τους πίνακες μέσω βιωματικών μεθόδων. Έμαθαν να "ακούν" έναν πίνακα, να τον "γεύονται", να αισθάνονται που έχει κρύο και που ζέστη όπως και να "μυρίζουν" την ευωδιά των λουλουδιών που απεικονίζονται. Έλαβαν επίσης γνώσεις και για άλλες μεθόδους έκφρασης και ειδών τέχνης όπως η χαρακτική(υψιτυπία-βαθυτυπία), η μεικτή τεχνική, η βυζαντινή τέχνη..
..ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από το φωτογραφικό αρχείο της πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα:
Στα πλαίσια της ανάλυσης των υλικών κατασκευής έργων τέχνης αλλά και τεχνοτροπιών, επεξηγείται η τεχνική της χαρακτικής.


καταιγισμός ιδεών σχετικά με την εννοιολογική ανάγνωση ενός έργου τέχνης, μέσω βιωματικών αντιλήψεων.

επεξήγηση του ρόλου των χρωματικών αποχρώσεων στους πίνακες βάση της οπτικής αντίληψης

επεξήγηση του ρόλου των χρωματικών αποχρώσεων στους πίνακες βάση της οπτικής αντίληψης

                                                    Κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού των ερωταπαντήσεων.
Στο τέλος της ξενάγησης.


Η επιστημονική ομάδα του μουσείου :  Μ. ΓΟΥΛΑ (εικαστικός) - Α. ΓΚΟΥΝΗ (αρχαιολόγος-ξεναγός) - Α. ΔΙΑΜΑΝΤΗ (εικαστικός) - Ε. ΖΑΝΕΤΑ (μουσειοπαιδαγωγός) - Σ. ΖΑΡΝΑΒΑΛΟΥ (ιστορικός) - Δ. ΡΑΣΑΪΚΟΥ (εικαστικός). 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις