H πρότασή μου για προσεχή έκθεση..


Το έργο εννοιολογικά συνδέεται με το έργο -Πολιτεία- του Α. Αστεριάδη. Λόγω μελέτης του συγκεκριμένου έργου και γνωρίζοντας την εικαστική επαφή αυτού του Λαρισαίου καλλιτέχνη με τον χαρούμενο κόσμο των παιδιών, έγινε εισαγωγή του στοιχείου της παιδικότητας. Μετά από προσωπική επαφή με τον τρυφερό κόσμο των παιδιών,λόγω ενασχόλησης με παιδικά εικαστικά προγράμματα, υπάρχει κίνητρο ευαισθητοποίησης του θεατή έναντι στο αίσθημα της αγνότητας, του παιχνιδιού, της ξεγνοιασιάς και της αγνής αγάπης. 

Έτσι στο έργο ενώθηκαν η έννοια της παιδικότητας, του πολιτισμού και του ειρηνικού περιβάλλοντος. Σ'αυτό το σημείο το παιδί ορίζεται -αυτό- ως φορέας πολιτισμού και μέσω της τέχνης(στην συγκεκριμένη περίπτωση η τέχνη του Αστεριάδη) αντικατοπτρίζει το μέλλον, την ελπίδα και μια οπτική θετικής εξέλιξης της ζωής.

Το έργο είναι μεικτής τεχνικής και έχει περάσει από διάφορα στάδια. Έτσι τα υλικά σε πρώτη φάση είναι χαρτί fabriano, μολύβι και σφομίλι. Η δεύτερη φάση αποτελείτε από την φωτογράφιση της δουλειάς, την επεξεργασία στον Η/Υ και ύστερα την εκτύπωση σε καμβά. Επίσης τα μοτίβα της πόλης, με επιρροές από το έργο  -Πολιτεία- του Α. Αστεριάδη, σχεδιάστηκαν με πενάκι σε φύλλο πλαστικής διαφάνειας. Τέλος ολόκληρη η δουλειά κορνιζώθηκε. 



Μετά από την επεξεργασία στον υπολογιστή.

Η τελική μορφή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις