Η βαλίτσα "Αrt Express" του Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα ή αλλιώς Η Τέχνη ταξιδεύει..

Με πρωτοποριακό τρόπο επέλεξε, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα να ταξιδέψει σε απομακρυσμένα σχολεία του νομού Λαρίσης, την τέχνη και τον πολιτισμό. Μέσω της βαλίτσας "Αrt Express". Η συγκεκριμένη βαλίτσα  είναι μία art μουσειοσκευή όπου επιδιώκεται η γνωριμία των μαθητών και μαθητριών, τάξεων του Δημοτικού, με έργα Νεοελληνικής Τέχνης δηλαδή μέσα 19ου – μέσα 20ού αιώνα που βρίσκονται στο Μουσείο.
Στόχος είναι να γίνει γνωριμία με όρους όπως: προσωπογραφία, τοπιογραφία, νεκρή φύση. Να επιτευχθεί μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων η ανάπτυξη της παρατηρητικότητας, της κριτικής σκέψης, της συνεργασίας, της προσέγγισης διαφόρων τεχνικών ζωγραφικής καθώς και η ψυχαγωγία μέσω της μάθησης.
Το  μουσειακό υλικό της βαλίτσας αποτελείται από ειδικό έντυπο για τον εκπαιδευτικό, ειδικό έντυπο προτάσεων δραστηριοτήτων για τους μαθητές, πίνακες έργων ~σταθμών~ του Μουσείου, κάρτες ερωτήσεων και παζλ βασισμένα στα έργα. Στο μικρό καβαλέτο ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να τοποθετεί τους πίνακες και να δημιουργεί μια "μικρή Πινακοθήκη" στην σχολική αίθουσα.
Τέλος βασικός σκοπός της μουσειοσκευής είναι να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές απομακρυσμένων σχολείων του νομού Λάρισας, που δεν είναι εφικτό να επισκεφτούν την Πινακοθήκη να έρθουν σε επαφή με διαδραστικό τρόπο με τη Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα.

Συντελεστές Μουσειοσκευής: Σύλληψη - σχεδιασμός: Ζανέτα Ελένη / Μουσειοπαιδαγωγός. 
Υλοποίηση: Γκούνη Αθανασία / ξεναγός, Γούλα Μαρίνα / εικαστικός, Διαμαντή Άρτεμις / εικαστικός, Ζαρνάβαλου Στέλλα / ιστορικός, Ρασάικου Δήμητρα / εικαστικός

..ακολουθούν φωτογραφίες από το αρχειακό υλικό του Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα : 







http://www.eleftheria.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/item/172654-e%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%C2%ABart-express%C2%BB.html
https://www.facebook.com/KatsigrasMuseum/posts/1951133271827910

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις