ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ,ΛΑΡΙΣΑΣ

Με την λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-18, τοποθετήθηκε η εικαστική εγκατάσταση με έργα των παιδιών, από όλες τις τάξεις του σχολείου. Το έργο είναι τοποθετημένο στην είσοδο του πρώτου κτηρίου, καθώς και απέναντι απο το γραφείο του συλλόγου των διδασκόντων. 
Η εγκατάσταση αποτελείται απο ζωγραφιές των παιδιών, σε όλο το μήκος του τοίχου, δίνοντας χρώμα και ζωντάνια σε αυτή την γωνιά του διαδρόμου.  Τα ανθρωπάκια είναι αποτέλεσμα του μαθήματος-αναφοράς στο έργο του Γαΐτη, την ώρα των εικαστικών που διεξήχθη στην Στ' τάξη.  
Σε αντίθεση με τον μοντέρνο καλλιτέχνη που ασχολήθηκε με τον κυβισμό, τα παιδιά θέλησαν να ~ξεπεράσουν~ τα χαρακτηριστικά που είχε προσδόσει ο καλλιτέχνης στις συμβολικές φιγούρες του όπως: το ριγέ κοστούμι, το καπελάκι, την ανονυμία, την παθητική στάση, την μοναχικότητα και αποξένωση της μεγαλούπολης, της μαζικοποίησης, της αλλοτρίωσης και του καταναλωτισμού. Δηλώνοντας επομένως την ζωντάνια, την διαφορετικότητα, την κίνηση, την χαρά, την ομαδικότητα, τις ατομικές κλίσεις που έχει ο κάθε άνθρωπος (είτε προς τις τέχνες-είτε προς την άθληση) και έχοντας πλάτη τους θεατές,κοιτούν το "ζωγραφιστό μέλλον" με αισιοδοξία.
Οι θεματικές που αποτελούν το κολλάζ στον τοίχο είναι οι εξής: Shaped art (θαλασσινό, σύνθεση, ρούχο), Κυβισμός του Πικάσο, Θερμά-Ψυχρά χρώματα, Ζωογραφία, τέχνη του ΜiRo, Pop art τοπιογραφία, σχέδιο Μαντάλα, Νεκρή φύση, Κλασική περίοδος-σχέδιο σε αμφορέα και Σχεδιασμός ανθρωπόμορφης φιγούρας-σχέδιο troll.  



Ευχαριστώ θερμά τον διευθυντή του 2ου δημοτικού σχολείου Αμπελώνα Λάρισας , τον σύλλογο των διδασκόντων του σχολείου και την κα Ντίνα για όλη την βοήθεια-την αποδοχή-τις εμπειρίες-την θετική ενέργεια-την αισιοδοξία και την συμπάθεια που έλαβα από εκείνους, καθώς είμαι ευγνώμων για την συνεργασία μας και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το σχολείο και αυτούς τους ανθρώπους.
Με όλη μου την αγάπη, 
υπεύθυνη εικαστικός Ρασάικου Δήμητρα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις